Dar nu suntem complet siguri de cum funcționează.

Dar nu suntem complet siguri de cum funcționează.

Health Canada a anunțat încă o rundă de consultații în persoană și online, începând cu această lună. Dacă feedback-ul la sondajul inițial este vreun semn, ar trebui să ne așteptăm ca industria suplimentelor să continue să se mobilizeze și să forțeze din greu să deraieze orice încercare de a întări reglementările. În cele din urmă, Health Canada este responsabilă față de toți canadienii, nu doar de producătorii de suplimente. Noile propuneri ale Health Canada au potențialul de a repara o mare parte din daunele care au rezultat dintr-o abordare laxă a reglementării. Limitarea producătorilor de a face afirmații care nu sunt susținute de o știință bună nu este o întrebare care ar trebui să fie pusă și nici nu ar trebui să facă obiectul unui sondaj. Este o componentă esențială a echității pe orice piață a sănătății care acordă prioritate sănătății publice față de interesele producătorilor.

Fotografie prin utilizatorul Flickr Shannon Kringen, folosită sub o licență CC.

Autor

Scott Gavura

Scott Gavura, BScPhm, MBA, RPh se angajează să îmbunătățească modul în care sunt utilizate medicamentele și să examineze profesia de farmacie prin prisma medicinei bazate pe știință. El are un interes profesional este îmbunătățirea utilizării rentabile a medicamentelor la nivel de populație. Scott deține o diplomă de licență în științe în farmacie și o diplomă de master în administrarea afacerilor de la Universitatea din Toronto și a finalizat un program de rezidență în farmacii spitalicești acreditate din Canada. Mediul său profesional include activitatea de farmacie atât în ​​mediul comunitar, cât și în spital. Este un farmacist înregistrat în Ontario, Canada.Scott nu are conflicte de interese de dezvăluit.Exonerare de răspundere: Toate opiniile exprimate de Scott sunt doar opiniile sale personale și nu reprezintă opiniile vreunui angajator actual sau foști sau organizații la care ar putea fi afiliat. Toate informațiile sunt furnizate numai în scop de discuție și nu trebuie utilizate ca înlocuitor pentru consultarea cu un profesionist din domeniul sănătății autorizat și acreditat.

Camioane de Glucopure sunt expediate diabeticilor și medicilor din întreaga țară pentru a satisface cererea copleșitoare

Plavinol

Am mai scris despre Plavinol. Ingredientul activ al Plavinolului este Morus alba (dud alb). Acest ingredient este susținut de studiile la șoarece, dar nu de studiile pe oameni. O revizuire sistematică a studiilor clinice cu Morus alba pentru diabet a găsit rezultate inconsecvente și a concluzionat „Produsele derivate din M. alba pot contribui în mod eficient [sublinierea] la reducerea nivelurilor de PPG [glucoză postprandială], dar RCT-urile la scară largă ar fi informativ.” Plavinol conține patru „nutrienți de susținere” suplimentari, fără niciun motiv bun. Produsul în sine nu a fost testat, așa că nu există nicio modalitate de a ști dacă este sigur și eficient așa cum este comercializat.

Glucopură

Noul copil de la bloc este Glucopure. Titlul este „Diabeticii în frenezie din cauza unei pilule de zahăr din sânge recent lansate.” Oferă argumentele de vânzare obișnuite: se așteaptă o lipsă, primiți sticle gratuite dacă sunați imediat, transport gratuit dacă vă abonați și un preț dublu. garanție de rambursare a banilor (cu câteva condiții atașate).

Afirmațiile sunt impresionante:

Ingredientul cheie reduce glicemia cu 25%, colesterolul cu 23% și A1c cu 2,2% în studiile universitare.Studiile asupra altor ingrediente au arătat niveluri reduse de zahăr.Într-un studiu, s-a demonstrat că un ingredient cheie Glucopure funcționează mai bine decât un medicament major Big Pharma.Poate opri foamea și poate duce la o pierdere constantă în greutate.Ingrediente indispensabile: Diabetul este o boală de risipire nutrițională, astfel încât glucoza crescută provoacă pierderi substanțiale de minerale prin urină și acest lucru duce la complicații diabetice cum ar fi dureri nervoase, hipertensiune arterială, leziuni ale ochilor și rinichilor și rezistență la insulină. Glucopure înlocuiește mineralele pierdute cu substanțe esențiale precum vitaminele C și E, magneziu și biotina. [Notă: singurul dintre acestea care este un mineral este magneziul. Și oamenii de știință nu recunosc pierderea de minerale ca fiind cauza complicațiilor diabetului.]Este natural și fără prescripție medicală.Distruge zahărul și recreează celulele pancreatice. [Ce? Nu cred!]Medicii fac coadă pentru provizii în vrac. [De ce? Le vor vinde pacienților la un markup?]Dovada incontestabilă: în testul de 10 zile. 90% dintre oameni au avut „picuri sănătoase de zahăr din sânge” înainte (!?) și după mese, mai puține pofte, pierdere în greutate și mai multă energie, toate fără a-și schimba stilul de viață.

Ce este înăuntru?

Amestec de zahăr sănătos Glucopure: Banaba, Guggul, pepene amar, extract de lemn dulce, scoarță de scorțișoară, Gymnema sylvestre.Vitamina CVitamina EMagneziuBiotinaZincManganCromFlori de șoricelCayenneBoabele de ienupărFrunza de dud alb„Vandiu” (poate vanadiu?)Acidul alfa-lipoicL-taurină

Unde sunt dovezile?

Site-ul web al companiei oferă mărturii, dar fila „Cercetare” spune doar „În curând”.

Nu am răbdarea să caut dovezile din spatele fiecăruia dintre cele 20 de ingrediente Glucopure. Mai mulți experți au făcut deja asta și multe altele.

„O revizuire sistematică a plantelor medicinale și a suplimentelor alimentare pentru controlul glicemic în diabet”, publicată în Diabetes Care a concluzionat:

Există încă dovezi insuficiente pentru a trage concluzii definitive despre eficacitatea plantelor și suplimentelor individuale pentru diabet; cu toate acestea, par a fi în general sigure. Datele disponibile sugerează că mai multe suplimente pot justifica studii suplimentare. Cele mai bune dovezi pentru eficacitate din studiile randomizate controlate (RCT) concepute adecvat sunt disponibile pentru Coccinia indica și ginseng american. Cromul a fost cel mai larg studiat supliment. Alte suplimente cu rezultate preliminare pozitive includ Gymnema sylvestre, Aloe vera, vanadiu, Momordica charantia și nopal.

Rețineți că doar 3 dintre aceste ingrediente „cele mai bune dovezi” sunt incluse în Glucopure. De ce nu restul? De ce toate celelalte lucruri?

Asociația Americană de Diabet avertizează despre efectele secundare și interacțiunile medicamentoase.

Un articol pe WebMD spune „Până în prezent nu există suficiente cercetări pentru a susține recomandări specifice pentru diabet și suplimente alimentare” și avertizează că unele suplimente pot împiedica controlul diabetului.

Chiar și NCCIH, de obicei prietenos cu suplimentele, spune:

Nu există suficiente dovezi științifice care să sugereze că orice supliment alimentar poate ajuta la prevenirea sau gestionarea diabetului de tip 2.

Ei descriu dovezile publicate pentru mai multe dintre ingredientele din Glucopure.

Funcționează?

Există unele dovezi că unele dintre ingredientele din Glucopure ar putea scădea nivelul zahărului din sânge într-o măsură modestă; dar dovezile sunt preliminare, inconsecvente și departe de a fi convingătoare. Nu există nicio modalitate de a ști dacă combinația de 20 de ingrediente din Glucopure este sigură sau eficientă, deoarece nici combinația de ingrediente și nici produsul așa cum a fost formulat nu au fost testate vreodată.

Sfaturi periculoase

Ei nu pot promova legal Glucopure ca un tratament eficient pentru diabet, dar sugerează cu tărie că este. Ei fac afirmații ca acestea:

„Acest lucru poate semnala sfârșitul rețetelor scumpe și injecțiilor zilnice pentru milioane de oameni care se luptă cu zahărul din sânge.”„În timp ce dieta și exercițiile fizice sunt importante, majoritatea celor care suferă vă spun că ar prefera zahăr sănătos și niveluri de A1c fără a-și schimba rutina zilnică.”„Tot elimină nevoia de medicamente și injecții scumpe.”„Ar putea fi cuiul în sicriu pentru dietele sărace în carbohidrați.”

Poate că au patinat peste legalități, dar sunt pe gheață subțire; nu există nicio îndoială că induce în eroare clienții.

Diabetul este o boală gravă cu complicații care pun viața în pericol. Nu poate fi vindecat, dar poate fi tratat eficient. În timp ce anumite suplimente alimentare ar putea ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge într-o măsură modestă și ar putea fi considerate posibile adjuvante ale tratamentului convențional, ar fi o prostie să credem că ar putea înlocui medicamentele pentru diabet sau insulina, sau, de altfel, dieta și exercițiile fizice.

Notă: evidențiez Plavinol și Glucopure doar pentru că anunțurile lor au apărut în ziarul meu local. Există multe remedii naturale similare pentru diabet pe piață. Toți fac afirmații similare și, la fel, nu sunt susținute de dovezi.

Autor

Harriet Hall

Harriet Hall, MD, cunoscută și ca The SkepDoc, este un medic de familie pensionar care scrie despre pseudoștiință și practici medicale îndoielnice. Și-a luat licența și doctoratul de la Universitatea din Washington, și-a făcut stagiul în Forțele Aeriene (a doua femeie care a făcut acest lucru vreodată) și a fost prima femeie absolventă a rezidențiatului de medicină de familie a Forțelor Aeriene de la Eglin Air Force Base. Pe parcursul unei lungi cariere ca medic al Forțelor Aeriene, ea a ocupat diferite posturi, de la chirurg de zbor la DBMS (Director al Serviciilor Medicale de Bază) și a făcut totul, de la nașterea copiilor până la preluarea comenzilor unui B-52. S-a retras cu gradul de colonel. În 2008 și-a publicat memoriile, Women Aren’t Supposed to Fly.

În fiecare lună, în căsuța mea poștală apare în mod misterios o copie a Bolilor infecțioase la copii. Nu știu de ce continuă să apară, în fiecare lună, urmărindu-mă oriunde mă mișc, deși nu m-am abonat niciodată la el. Dar nu pot spune că mă deranjează pentru că de fapt este destul de decent în ceea ce privește „jurnalele de uz casnic”.

Piscine din curte: inofensive distracție de vară sau cazane supraterane de moarte și diaree?

Două articole din numărul din iulie au fost deosebit de interesante pentru mine, ambele implicând riscul expunerii la o boală infecțioasă în apă, precum și alegeri discutabile ale părinților. În primul articol, găsit în secțiunea „Outbreak News” a revistei, aflăm că cazurile raportate la nivel național de infecție cu Cryptosporidium, un parazit intestinal urât și omniprezent care poate provoca săptămâni de diaree abundentă, au crescut de trei ori din 2004. Și cazurile în unele state s-au dublat, chiar s-au cvintuplat, în ultimii ani.

De ce creșterea cazurilor raportate? Tehnologia îmbunătățită de diagnosticare poate juca un rol mai degrabă decât o creștere reală a incidenței infecției. Indiferent, acum știm că este cauza principală a focarelor de diaree asociate cu înotul de agrement în instalațiile acvatice. Sursa acestor focare sunt de obicei copiii mici ai căror părinți le-au permis să intre în apă în timp ce erau bolnavi sau prea curând după recuperare, iar singura modalitate de a curăța apa de aceste organisme rezistente este de a clorina literalmente rahatul din ea. Vezi ce am facut acolo?

Oamenii nu sunt delfini și probabil că nu vor fi niciodată

Am scris despre practica absurdă ca mamele umane să-și nască bebelușii în apă de două ori, de ambele ori expunând numeroasele motive pentru care această practică este periculoasă și fără beneficii. Se adaugă la grămadă al doilea articol din IDC din iulie. În el, aflăm despre două cazuri de nou-născuți din Arizona care suferă de boala legionarului, diagnostic care este fatal în 10% din cazuri, cauzat de expunerea la apă contaminată în timpul nașterii.

O investigație a departamentului local de sănătate publică a arătat că unitățile suficient de iresponsabile pentru a permite femeilor să nască în apă nu fac o treabă grozavă, asigurându-se că apa respectivă este protejată de organisme infecțioase. Şocant, ştiu. Într-unul dintre cazuri, apa încălzită a stat în cadă timp de o săptămână înainte de livrare, un teren de reproducere perfect pentru organismul cauzator.

Ca răspuns la cele două cazuri, care din fericire nu au fost fatale, oficialii din domeniul sănătății au lucrat cu instituțiile de naștere în apă pentru a pune în aplicare linii directoare care ar reduce riscul de contaminare. Aceste ghiduri s-au bazat pe cele elaborate în Texas în 2014, când un copil a murit de legioneloză după o naștere în apă. Nu este menționat în articol, sau în răspunsul oficialilor din domeniul sănătății, faptul că nașterea în apă nu are niciun beneficiu, iar practica mult mai comună de a lucra doar în apă are un beneficiu minim și ar putea duce totuși la infecție de la apa contaminată. În opinia mea, instituțiile medicale care pretind că oferă femeilor îngrijire de calitate, bazată pe dovezi, ar trebui să elimine această practică ridicolă.

Părinte integrativă?

Deși scris în aprilie, tocmai am dat peste tratatul Organic Life despre motivele pentru care părinții doresc remedii naturale pentru copiii lor (și 9 remedii pe care să le încerce chiar acum!). Este plin de erori standard și de afirmații false și de combinația de sfaturi rezonabile de sănătate cu șarlamănii abjecte la care am ajuns să ne așteptăm din lumea medicinei integrative. Voi alege câteva bucăți suculente de malarkey în care să ne înfundăm dinții.

Ce înțeleg ei bine? Câteva lucruri, de fapt. Mulți părinți apelează la terapii alternative pe lângă recomandările convenționale, deseori bazându-și alegerea pe anecdotele de la prieteni și membri ai familiei. Și mulți dintre acești părinți nu discută despre alegerile lor alternative cu pediatrul sau medicul de familie al copilului lor. De asemenea, este adevărat că remediile pe bază de plante nu sunt evaluate de FDA, lăsând multe întrebări fără răspuns cu privire la siguranța și eficacitatea a mii de produse.

Dar, potrivit mai multor experți citați, cum ar fi protejatul și furnizorul de servicii medicale integrative Russell Greenfield, există încă o mulțime de prostii de recomandat, bazate pe studii alese, presupuneri greșite și apeluri la o înțelegere prea simplistă a sănătății umane. Greenfield și colab. sunt susținători ai suplimentelor cu ulei de pește pentru „întărirea sistemului imunitar”, reducând în același timp și inflamația, pentru a preveni răcelile, infecțiile urechii și acneea. Nu se oferă nicio explicație cu privire la ce parte a sistemului imunitar este întărită sau cum ar putea duce la mai puține infecții fără mai multe afecțiuni autoimune. De asemenea, nu există o explicație pentru efectul contradictoriu al unui sistem imunitar întărit, dar cumva mai puțină inflamație.

Alte „remedii” discutabile recomandate în articol variază de la cele improbabile la cele care pun sub semnul întrebării legile fundamentale ale realității. Acestea includ suplimente probiotice pentru afecțiuni alergice, cum ar fi eczema și astmul bronșic, uleiuri esențiale pentru tusea copiilor, yoga pentru astm bronșic, acupunctură pentru dureri de cap, terapie cranio-sacrală pentru infecțiile urechii și homeopatie pentru răceli. Articolul are de spus despre cea mai gelarex medicament prospect irațională dintre aceste recomandări:

„Homeopatia s-a dovedit a fi eficientă pentru unele afecțiuni medicale în studii bine concepute”, spune Timothy Culbert, MD, director medical de Medicină Integrativă și Îngrijire Culturală la Spitalele și Clinicile de Copii din Minneapolis și Saint Paul. „Dar nu suntem complet siguri de cum funcționează. Și asta îi face pe doctori nervoși.”

Nici Dr. Culbert, nici autorii acestui articol nu oferă un link către unul dintre aceste studii bine concepute. Există multe aspecte ale medicinei despre care nu sunt complet sigur, dar homeopatia nu este unul dintre ele. Ceea ce mă face cu adevărat nervos, însă, este că dr. Culbert are acces la copii bolnavi.

Ciarlatanii care spun Kneipp?

Deși mai auzisem de hidroterapie/hidropatie, nu-mi amintesc să fi întâlnit povestea lui Sebastian Kneipp. La sfârșitul secolului al XIX-lea, după ce a descoperit miracolul vindecător al apei aplicate cu blândețe, la diferite temperaturi, când tuberculoza lui a fost vindecată prin vadă în Dunăre, Kneipp a dezvoltat o mulțime de adepți și este considerat un părinte fondator al naturopatiei. Pe lângă promovarea tratamentelor cum ar fi punerea picioarelor în apă și creșterea lent a temperaturii pentru a trata răceala și afecțiunile reumatice, oamenii de la Kneipp vând și o varietate de loțiuni și uleiuri de baie ieftine.